Històries de proximitat

REVISTES

AL QUIOSC

 

Des d’Editorial Gavarres reivindiquem una manera de viure i conviure a partir d’un treball ben concís: busquem la font, parem l’orella i escrivim la història. Un periodisme de conversa llarga i cocció lenta. Vols endinsar-te pels camins de la memòria oral?


Les nostres Narratives

LLIBRES

CONEIX ELS ONZE VOLUMS D’AQUESTA COL·LECCIÓ

 

De Quart a Shanghai. De la crònica a la novel·la. De la passejada al viatge en tren. La col·lecció ‘Narratives’ d’Editorial Gavarres ja compta amb onze llibres, unes obres que ens presenten entorns i protagonistes ben diferents.


Periodisme a foc lent

LLIBRES

LA COL·LECCIÓ ‘PERIODISMES’ CREIX AMB ‘EL TRESOR DE LA VAJOL’

 

Després de ‘La Mina de la mort’, de Maria Favà, arriba aquest treball de Xavier Febrés: una història que s’esmuny a la mina Canta de la Vajol, allà on es va amagar part del patrimoni de la República i la Generalitat durant l’èxode dramàtic que es va viure a l’hivern del 1939.


El caliu que no s'apaga

LLIBRES

LA VIDA I LA MORT A LA VALL DE CAMPRODON

 

L’historiador Josep Clara és l’autor d’Històries de la Vall de Camprodon, l’onzè volum de la col·lecció ‘El caliu de la memòria’. Relats sobre excursionistes, bèsties o religiosos. Episodis que ens situen enmig de conflictes bèl·lics o de les vivències d’aquells malaventurats protagonistes de la crònica negra local. Tot plegat, sempre, amb un exhaustiu treball de recerca de rerefons: darrere de cada fet hi ha un paper que l’acredita, que sustenta el que s’hi escriu.


Novetats editorials
  febrer 2024
Artistes, fleques i ‘vacacions’
Olor de pa, colors damunt la tela o xipolleig a la piscina. Els nous números de les revistes Cadí-Pedraforca, Les Garrotxes i Garona-Nogueres arriben el 19 d'abril a la lleixa.
  febrer 2024
La col·lecció ‘Narratives’ fa bullir l’olla…
La primavera arribarà a Editorial Gavarres amb un llibre de Xavier Febrés sota el braç. Un treball que s'endinsarà a la sala i als records del Motel Empordà, establiment emblemàtic que transcendeix la gastronomia.
Actualitat
març 2024
‘Els últims secrets de Dalí’ guanya el Premi Rahola
El tercer volum de la col·lecció 'Periodismes', 'Els últims secrets de Dalí', ha rebut el Premi Rahola al Millor Projecte de Comunicació Periodística. El llibre escrit pel periodista Josep Playà Maset arribarà aquesta primavera.
Articles destacats
Gavarres 44
Aprendre a obrir els ulls a les Gavarres
A l'Escola Lacustària de Llagostera han imposat un projecte per conèixer la fauna local a través de l'observació i els registres de càmeres de fotoparany
Alberes 30
La mort del porc a Maçanet
Gairebé a cada casa engreixaven un o dos porcs i així proveïen el celler per tot l'any; aquest costum es va mantenir fins a la dècada de 1970
Les Garrotxes 32
Les pintures romàniques de Dòrria
En aquest nucli de Toses, el poble més alt de Catalunya amb romànic, van aflorar unes rellevants pintures l’any 1997 que s’han anat divulgant des de llavors
Garona-Nogueres 06
Un pallarès errant
Al doctor Josep Bonifaci les guerres i el gruel passat no li van despertar la rancúnia, sinó l'esperança cega en l'home; l'exili el va dur a diversos països comunistes
Firmes
Miquel Martín i Serra
Miquel Martín i Serra (Begur, 1969) és escriptor, llicenciat en ...
Valeri Pastrana
Valeri Pastrana Roman (Sant Feliu de Guíxols, 1989) és historiador. ...
Subscriu-te al butlletí.

Apunta't al butlletí del Grup Gavarres per conèixer les últimes publicacions i la nostra actualitat editorial

"*" indicates required fields

Subscriviu-vos i
formareu part del
Club Gavarres
SUBSCRIPCIÓ
Subscriviu-vos per només 10€
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!