Últim número Números anteriors Actualitat Punts de venda Entitats col·laboradores

Alberes. Número 6

Envia a un amic Subscripció a la revista
DIA DE PUBLICACIÓ > 17 de gener de 2012   |    TIRADA >2.100 exemplars   |    ISSN > Paper: 2013-5270 // Digital: 2013-6848
Dossier: L'oli
A mesura que el conreu de l’olivera s’anava estenent pel territori, l’oli es va convertir en un aliment bàsic. Va formar part dels rituals més importants de la religió i va solucionar aspectes pràctics de la vida quotidiana de la gent, com ara la il·luminació, la salut i la bellesa. En definitiva, es va convertir en
 
un element identificatiu del paisatge i de la manera de viure-hi dels seus habitants. Hem dedicat 45 planes a parlar d’oliveres i ‘olivassos’, de plagues i gelades, de trulls... és a dir, del món de l’oli, que, amb milers d’anys d’història, encara el futur amb optimisme.
Articles del dossier
L'oli d'oliva tot mal esquiva // David Pujol
El blat, el raïm... i les olives // Pere GifreL'oli de Pau // Dúnia RieraMenjar pa gràcies a l'oli // Francesc MonteroEl trull Ylla, de Cabanes // Cristina VilàOr de l'Albera, d'Agullana // Enric TubertEl trull d'en Jordà de Roses // David PujolA Cantallops, bon oli // Lluís SerranoMolins oliers del Rosselló // Montserrat CailàEl trull d'en Baserba de Vilafant // Manel AlaióEls 'olivassos' de Cadaqués // Arnald Plujà
Els productors de Palau // Jordi Canet
Olor d'oliva a Garriguella // Rosa M. MoretEl mas Vida de Cistella // Marta PalomerasA l'Escala, olives del Palau // Lurdes BoixLa tradició oliera de Ventalló // Xavier CortadellasL'any de la fredorada // Erika SernaOliveres majestuoses // Josep M. DacostaFer sabó amb la 'morcada' // Carla FerrerósAgustín Santolaya i Isidro Palacios // Mairena RivasAlbert Heras // Núria TrobajoAntoni Fortiana // Alfons Gumbau
Articles de patrimoni
Etnologia Una botiga centenària // Josep Playà Maset
Arquitectura Sant Esteve de Pedret // Joan Badia-Homs
Arqueologia El conjunt d'Empúries // Joaquim Tremoleda
Història El mas Coll de Roses // Josep M. Barris
Nissagues Els Santaló, mestres i científics // Joan Ferrerós
Gastronomia Peix amb suc... de senyors! // Anna Roig
Enologia El molí d'en Cassanyes de Sureda // Xavier Febrés
Fauna La fava de mar // Josep M. Dacosta
Flora L'aloc // Anna M. Oliva
Altres articles
Primers relleus El bosc de Migdedosrius // M. Rosa Font
Conversa Nemesi Solà // David Pujol
Retrat de família Els Gelabert de Castelló d'Empúries // Santi Puig
Perfil Joan Vehí // Maria Mercè Roca
Perfil Josep Caritg // Joan Ferrerós
Perfil Sebastià Tubert // Pitu Basart
Perfil Martí Bertran // Ignasi Aragay
Perfil Jaume Cabañó // Jaume Canyet
Indret Fortià // Montserrat Batllosera
Una mirada en el paisatge El Far d'Empordà // Cristina Masanés
A peu La transalberenca // Pep Matas
Memòria fotogràfica Anar a escola // Josefa Juanola

Mecenatge

Destaquem

Germà Agustí 1 · 17244 Cassà de la Selva · T 972 46 29 29 · gestio@editorialgavarres.cat © 2010 Editorial Gavarres · Avís Legal · Tots els drets reservats