Últim número Números anteriors Actualitat Punts de venda Entitats col·laboradores

Actualitat

'Històries de l'Alta Garrotxa', el tercer volum de la col·lecció 'El caliu de la memòria'
Properament serà a la venda el llibre Històries de l'Alta Garrotxa de Josep Vilar

El llibre Històries de l'Alta Garrotxa de Josep Vilar és el tercer llibre de la col·lecció 'El caliu de la memòria' que edita l'Editorial Gavarres.

L’Alta Garrotxa és un territori allargassat de muntanyes calcinals, de relleus capriciosos, cingleres esventrades i congostos pregons, tot cobert per un mantell verd gris d’alzines. El país traspua forta personalitat i les fronteres en són ben marcades, com també ho és, de marcada, la memòria humana: les vivències passaven d’avis a pares i de pares a fills.

En aquest llibre parlem d’històries de la guerra, del contraban, de la feina de pagès, dels pastors, de la gent que hi anava d’excursió, dels capellans, de les desgràcies i els assassinats. Històries de vida dura i sacrificada, de supervivència amb pocs recursos. Una manera de guanyar-se la vida que va rebre una forta sotragada quan va aparèixer el gas butà i el món que girava entorn del carbó vegetal es va esfondrar.

Aquest treball de Josep Vilar ha estat possible gràcies als informants, molts d’ells desapareguts, que van obrir-li les portes de casa seva i del seu cor, per explicar-li retalls, a vegades íntims, de la seva vida que, en definitiva, és la vida de tota la col·lectivitat.

           Autor    Josep Vilar
   Col·lecció    El caliu de la memòria, 3
            Edita    Editorial Gavarres
      Pàgines    228
           Preu     20 euros
            ISBN    978-84-945279-6-8

Podeu comprar el llibre a les principals llibreries del vostre territori o directament a l'Editorial (972 46 29 29).Mecenatge

Destaquem

Germà Agustí 1 · 17244 Cassà de la Selva · T 972 46 29 29 · gestio@editorialgavarres.cat © 2010 Editorial Gavarres · Avís Legal · Tots els drets reservats